Integrale Coaching

 Soms heb je een hand nodig die je brengt van de ene kant van de rivier, naar de andere kant, je de brug over helpt of gewoon even een stukje meeloopt.

Integrale Coaching is die hand.

 

 

Ieder mens is uniek en waardevol en in elk mensenleven zijn er momenten dat een helpende hand net even het verschil kan maken. Yogacentrum Joy reikt je deze hand graag toe vanuit de discipline Coaching, Energetische Therapie en/of Healing.

 

De bron van het werkwoord ‘to coach’ is het vervoeren van een gewaardeerd of waardevol persoon van waar hij is naar waar hij wil zijn.

 

Integrale Coaching is een vorm van coaching gericht op het verruimen van je innerlijk bewustzijn en deze inzichten en vaardigheden dan mee te nemen in je dagelijkse leven.

Alleen met zelfinzicht en bezinning kun je werkelijk worden wie je bedoeld bent te zijn. Alle wijsheid begint met zelfkennis, want alleen in jezelf vind je de oplossing voor je problemen en de vervulling van je wensen. Het enige wat je nodig hebt, is de wil om naar binnen te treden en een schatkist vol wijsheid zal zich aan je openbaren. Je écht van jezelf bewust zijn vergt compassie, discipline en aandacht. Het werkt ondersteunend als de coach zich hier ook bewust van is. Ik streef als coach tot de kern van de mens te komen. Alleen door de oorsprong  te kunnen benoemen en begrijpen, is het mogelijk tot werkelijk inzicht te komen.

Hoe kun je je eigen gedachten, gevoelens, gedrag, houding en handelen veranderen? Door af te stemmen op je Ware Zelf. Een bewustzijns-verschuiving vindt plaats. Naast het fysieke (gevoel), vitale (emoties) en mentale (denken) is er ook bewustzijn in ieder van ons dat dit alles overstijgt. Het is als een soort  toeschouwer die jouw gevoelens, emoties en denken kan waarnemen. Je kent het vast wel dat je gedachten hebt en ineens beseft dat je die gedachten hebt. En dat je zelfs kunt waarnemen dat gedachten komen en gaan. Degene die dit waarneemt is je Ware Zelf, je bewustzijn. Je wordt als het ware een toeschouwer van jezelf. In beginsel lijkt het misschien een bepaalde staat van onverschilligheid, maar in werkelijkheid kijk je op een neutrale manier naar jezelf in een situatie.

Op dat moment ben je in staat om vanuit een neutrale positie te reageren op situaties die zich binnen en buiten jou afspelen. Je ervaart helderheid, alsof er een sluier verdwijnt. Oude patronen die belemmerend werken worden langzaam losgeweekt, je hoeft niet meer te reageren zoals je gewend was. Je beseft dat je altijd een keuze hebt hoe te reageren. Vrijheid dient zich hierdoor aan.

Metaforisch gezien:


1. Stel je een voorjaarsdag voor, de zon schijnt aan een heldere hemel, het is windstil en er is veel harmonie in de atmosfeer. Ineens komen er  wolken  aandrijven met buien erin. Stel dat je bewustzijn de heldere hemel is. En de wolken en buien symbool staan voor je gedachten, emoties en gevoelens. Die komen en gaan. Maar wij hebben als mens de neiging om daarmee aan de haal te gaan. Ons vast te klampen aan een emotie, gedachte, gevoel. Waardoor we eigenlijk slaven worden van onszelf. Bewustzijnscoaching geeft je handvatten hoe je in vrijheid (als een heldere hemel) keuzes kunt maken in je denken, je emotie, je voelen en daardoor in je handelen.

2. Heb je het wel eens meegemaakt dat de zee zo glad is als een spiegel? Stel je voor dat de zee je bewustzijn voorstelt. En dat er door weersverandering golven oprijzen uit de zee.  Die golven stellen je gedachten, emoties, gevoelens voor. Er komt een moment dat de golven weer afnemen. Als je gaat inzien dat je altijd vanuit het  bewustzijn (gladde zee) kunt kijken, kun je steeds meer vanuit je bewustzijn denken, voelen en handelen. Het bewustzijn beweegt zich namelijk altijd in een neutrale energie. Wij hebben echter de keuze hoe deze energie in te zetten, constructief of destructief.

Integrale Coaching reikt je handvatten aan die je kunt gebruiken om je energie constructief in te zetten.

Tarieven:

Mini-traject:

1 intake sessie van 1 uur & 2 afspraken van 1,5 uur: eur 220,00

Vervolg traject:

5 sessies van ieder 1,5 uur, inclusief 1 wandel afspraak en 1 adem verdiepingsles en de mogelijkheid tot Skype: eur 450,00.

Lang traject:

13 lessen van ieder 1,5 uur, inclusief 2 wandel afspraken, 1 adem verdiepingsles, verdiepende visualisatie/meditatie, Life Style advies en mogelijkheid tot Skype: eur 990,00.

Los uurtarief: eur 75,00

Dagdeel afspraak:

Een lange sessie van 3 uur, inclusief wandeling, verdiepende kijk op leven, energetische behandeling, coaching, adem- en diepe ontspanningsoefening en Begeleidende Meditatie voor thuis op mp3. Eur. 166,00. 

 

Prijzen zijn excl. BTW.

Voor Algemene Voorwaarden, zie het kopje 'prijzen'.